Börülceli Tarhana Çorbası: Börülceli tarhana çorbası, sıra dışı ve ayrıcalıklı bir lezzete sahiptir. Geleneksel ve yöresel bir yemek olan bu çorba, çok eski zamanlardan günümüze kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Hem lezzetiyle hem de sağlığa olan faydalarıyla oldukça bilinen börülceli tarhana çorbası, eski insanların sıkça tükettiği bir besin kaynağıdır. Vücuda dayanıklılık ve direnç kazandırdığı, bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kişiyi hastalıklardan koruduğu bilinmektedir. Özellikle kış aylarında sofralarda sıkça yer almakta ve soğuk algınlıklarında iyileştirici özelliği ile öne çıkmaktadır. Eğer hem lezzetli hem de sağlığa faydalı bir çorba arayışındaysanız, börülceli tarhana çorbasını tavsiye ederiz. Sofralarınıza farklı bir lezzet ve değişiklik katacak olan börülceli tarhana çorbası tarifini sizler için paylaşıyoruz. Mutlaka denemelisiniz. Börülceli Tarhana Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Sosu İçin
Börülceli Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır? Tarhanaları akşamdan bir kap içerisine su koyarak ıslatmanız gerekmektedir. Öncelikle börülceleri yıkayın ve bir tabağa alın. Sonrasında yumuşayan tarhanaları tencereye koyarak ocağın altını açın. Et suyunu, yoğurdu ve börülceyi karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynayana kadar çorbayı karıştırın. İsteğe bağlı olarak içerisine baharat da ekleyebilirsiniz. Son olarak çorbanın tuzunu ekleyin ve çorbanın altını kısarak kapağını kapatın. Kendi halinde biraz pişmeye bırakın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Tereyağı eriyince domates salçasını ilave edin ve 1-2 dakika kavurun. Ardından naneyi ekleyin ve ocağın altını kapatın. Hazırladığınız sosu pişen çorbanın içerisine ilave edin. Bu sos, çorbaya hem görsellik hem de lezzet katacaktır. Sos katıldıktan sonra çorbayı 15 dakika daha kaynatmaya devam edin. Süre dolunca çorbanın altını kapatabilirsiniz. Biraz dinlendirdikten sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Börülceli tarhana çorbası hazır. Afiyet olsun. |