Tarhana Çorbası Çeşitleri Tarhana çorbası, geçmişten bugüne kadar büyüklerimizden miras kalan en muhteşem lezzetlerden biridir. Özellikle büyük küçük herkesin sağlığı için oldukça faydalı olan tarhana çorbası, sade olarak pişirilebilir. Ayrıca, tarhana çorbasını kıymalı, salçalı, şehriyeli, yoğurtlu gibi farklı lezzetlerdeki malzemeler ekleyerek de pişirebilirsiniz. Tarhana Çorbasının Hazırlanışı Genellikle tarhananın hazırlanması biraz zahmetli bir iş olmasına rağmen, kurutup kavanozlara konulduğu zaman çorba olarak pişirmesi hem çok basit hem de pratiktir. Tarhana, özellikle yaz aylarında hazırlanarak sıcak güneşte kurutulan ve kışın soğuk havalarda içildiğinde içimizi ısıtan çok lezzetli bir çorba çeşididir. Tarhana Çorbası İçin Gerekli Olan Malzemeler
Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır? Çorba tenceresinin içerisine ilk önce zeytinyağını koyun ve ısındıktan sonra domates salçasını ekleyin. Salçanın kokusu çıkıncaya kadar kısık ateşte kavurun. Salçayı kavurduktan sonra hemen suyunu ekleyin ve ardından toz tarhanayı içine ilave edin. Eğer su koyduktan sonra hemen toz tarhana eklenmezse topaklanma olasılığı oldukça yüksektir. Hemen vakit kaybetmeden tarhana çorbasının içine karabiber, nane ve tuzu ekleyin. Bu arada sürekli tarhana çorbasını karıştırmanız gerekir. Kısık ateşte devamlı karıştırarak tarhana çorbasını pişirmezseniz çorbanın içinde topaklar meydana gelir. Tarhana çorbası koyulaşıp üzerinde kabarcıklar çıkınca, kaynar kaynamaz hemen çorba kasesine alın. Tarhana çorbasını servis yaparken damak zevkine göre ekstra kırmızı pul biber ve nane eklenebilir. Tarhana çorbası durdukça koyulaşır, bu yüzden pişince hemen servis yapılmalıdır. Afiyet olsun. Kıymalı Tarhana Çorbası İçin Gerekli Olan Malzemeler
Kıymalı Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır? İlk önce toz tarhanayı bir kasenin içine alın ve bir bardak su ile ıslatın. Çorba tenceresinin içine tereyağını alın ve eritin. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik olacak şekilde doğrayıp tereyağında kavurun. Daha sonra domates salçasını ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Toz kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Bu arada kıymayı ekleyin ve suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurma işlemine devam edin. Islattığınız toz tarhanayı tencereye ekleyin ve üzerine beş su bardağı suyu ekleyerek karıştırmaya başlayın. Kıymalı tarhana çorbası koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Eğer kıymalı tarhana çorbasının kıvamı biraz koyu ise su ekleyerek açabilirsiniz. En son kıymalı tarhana çorbasının damak zevkine göre tuzunu ayarlayıp ocağın altını kapatın. Kıymalı tarhana çorbasını servis için kaselere alın. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Tarhana çorbası, besleyici değeri yüksek olan bir çorba çeşididir. İçeriğinde bulunan yoğurt, un, kırmızı biber, domates ve çeşitli baharatlar sayesinde vitamin ve mineral açısından zengindir. Tarhana çorbası, bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirimi kolaylaştırır ve enerji verir. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır. |