Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Tarhana Çorbası

Tarhana, buğdaydan yapılan ve tamamen doğal olan sağlıklı bir besindir. Özellikle ülkemize özgü olan tarhana, en çok çorba yapımında kullanılır. Sade veya etli olarak yapılabilen bu çorbanın bugün sizlere kıymalı tarifini vereceğiz. Besin değeri açısından tahıl ürünlerinden biri olan tarhana çorbası, her insanın haftada bir kez tüketmesi gereken bir yemektir.

Kıymalı Tarhana Çorbası Malzemeleri

  • 500 gram tarhana
  • 250 gram kuzu kıyma
  • Bir tatlı kaşığı kuru nane
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay kaşığı pul biber

Kıymalı Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tarhanaları bir kase içinde suya koyarak yumuşatmanız gerekir. Bu işlemin bir gece önceden yapılması, yemeğin yapımını daha da kolay hale getirir. Daha sonra bir tencereye sıvı yağ ekleyerek içerisine kuzu kıyma koyun. Ocağın üzerinde orta ateşte kıymayı kavurun ve piştikten sonra içerisine baharatlar ve biber salçası ekleyerek kavurmaya devam edin. Diğer taraftan, suda beklettiğiniz tarhanaları el yordamı ile iyice ufalayarak kıyma içine ekleyin. Kıymalı tarhana çorbasının hazır hale gelmesi için kaynayana kadar mutlaka sürekli olarak karıştırılması gerekir. İyice kaynadıktan sonra altını kısarak beş on dakika daha pişirin. Kıymalı tarhana çorbamız artık hazır ve servis edilebilir hale gelir.

Ekstra Bilgiler

Tarhana çorbasının sağlık açısından birçok faydası vardır. İçeriğindeki probiyotikler sayesinde sindirim sistemini düzenler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca tarhana çorbası, yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissi verir ve kilo kontrolüne yardımcı olur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni