Toz Tarhana Çorbası Tarhana yapımı, evet, biraz zahmetlidir. Ancak, zahmetle hazırladığınız tarhanayı kavanozlara doldurup soğuk kış mevsiminde çorba haline getirmek oldukça pratik ve kolaydır. Günümüzde artık her besinin hazırı bulunduğu gibi, tarhananın da hazırı satılmaktadır. Uğraşmak istemeyen kişiler, kışın tarhana çorbası yapmak istediklerinde hazır tarhana satın alabilirler. Ancak, evde yapılan tarhananın yerini hiçbir şey tutmaz. Toz Tarhana Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Toz Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır? Bu enfes ve oldukça besleyici kış çorbasını yapmak için öncelikle bir tencereye salça ve zeytinyağını ekleyin. Kısık ateşte salçanın kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun. Salça kavrulduktan sonra üzerine biraz su ilave edin ve hemen toz tarhanayı ekleyin. (Suyu ısınmadan toz tarhanayı ilave etmeniz gerekir, aksi takdirde topaklanma yapar.) Karabiberini, naneyi ve tuzunu ekleyin ve sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin. Sürekli karıştırmak, tarhananın topaklanmaması için çok önemlidir. Tarhana koyu bir kıvama geldiğinde ve kabarcıklar çıkmaya başladığında çorbayı ocaktan indirin. Enfes toz tarhana çorbanız servise hazırdır. Çorbanın içine nane eklemek istemiyorsanız, yazın tarhana yaparken içine nane eklediğiniz için, çorbayı yaparken tekrar nane eklemeniz gerekmeyebilir. Ancak, nane seviyorsanız ekleyebilirsiniz. Eğer bebeğinize toz tarhana çorbası yapacaksanız, daha az yağlı ve salçasız yapın ve içine karabiber ile nane eklemeyin. Toz tarhana çorbası bekledikçe koyulaştığı için hemen sıcak sıcak servis etmenizi öneririz. Afiyet Olsun. |