Malatya Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Malatya Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Tarhana Çorbası

Malatya Tarhana Çorbası, Türk mutfağının en eski ve geleneksel çorbalarından biri olarak kabul edilir. Bu çorba, özellikle kış aylarında sofralarda sıkça yer alır. Tarhana çorbası, besleyici özellikleri ve bağışıklık sistemini güçlendiren etkisiyle bilinir. Soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyucu ve iyileştirici özellikleri vardır. Malatya tarhanası, yaz aylarında hazırlanır ve güneşte bekletilerek kurutulur. Bu şekilde, kış aylarında kullanılmak üzere saklanır. Tarhana çorbası, büyük küçük herkesin severek tükettiği, eşsiz lezzetiyle öne çıkan bir çorbadır. Siz de sofralarınızda farklı bir çorba arayışındaysanız, Malatya tarhana çorbasını denemeyi düşünmelisiniz. Bu çorba, hem besleyici hem sağlığa faydalı hem de doyurucudur. İşte Malatya tarhana çorbası tarifi. Tüm hanımlara mutlaka denemelerini tavsiye ediyoruz.

Malatya Tarhana Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kase dövme tarhana
  • 100 gram kuşbaşı et
  • 250 gram ıspanak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım kase yoğurt
  • 2 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Malatya Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencere içerisine kuşbaşı eti koyarak biraz pişirin. Yarım su bardağı su ekleyerek 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Sonrasında dövme tarhanaları ekleyin ve tarhana çorbası için gerekli olan bir miktar suyu ekleyin. Dövme tarhanalar iyice açılana kadar kısık ateşte pişirin. Tarhana ve kuşbaşı et pişince, pişen su içinden birkaç kaşık alarak yoğurdun içine katıp çırpın. Yoğurt kesilmesin diye kaynayan sudan alıp yoğurdu ayran kıvamına getirin ve tekrar yavaş yavaş kaynayan tarhana içerisine ilave edin. Bu şekilde yaklaşık 15-20 dakika daha kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte çorbayı pişirin.

Çorba pişerken, ıspanakları doğrayarak bol su ile yıkayın. Yıkanan ıspanakları çorbaya ekleyin. Bu şekilde çorbayı kaynatmaya devam ederken, ayrı bir tava içerisinde tereyağını eritin ve naneyi 1-2 dakika kavurun. İsteğe bağlı olarak kırmızı pul biber de kullanabilirsiniz. Az bir miktar sosa kırmızı biber ilave edin ve sosu pişen çorbanın içine ekleyin. Yaklaşık 10 dakika daha piştikten sonra çorbanın altını kapatın ve 5 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen çorbayı artık sunum yapabilirsiniz. Sıcak sıcak servis etmelisiniz. Malatya tarhana çorbası hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Nohutlu Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

1 Kase Tarhana Çorbası Kaç Kalori?

1 Kase Tarhana Çorbası Kaç Kalori?

Güncel

Tarhana Çorbası Besin Değeri

Tarhana Çorbası Besin Değeri

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Tarhananın Faydaları ve Tarihi

Tarhananın Faydaları ve Tarihi

Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Börülceli Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Börülceli Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri