Tarhana yaparken hangi malzemeleri kullanmam gerektiğini öğrenmek istiyordum. Un, yoğurt, domates, biber ve tuz gibi temel malzemelerin yanı sıra saray otu gibi baharatlar da eklenebiliyormuş. Yoğurdun fermente edici bir rolü olduğunu ve taze olması gerektiğini belirtmişsin. Peki, domates ve biberin tarhananın lezzetini nasıl etkilediği hakkında daha fazla bilgi verebilir misin? Ayrıca, ek malzemeler olarak sarımsak ve havuç kullanmanın faydaları neler?
Tarhana yaparken hangi malzemeleri kullanmam gerektiğini öğrenmek istiyordum. Un, yoğurt, domates, biber ve tuz gibi temel malzemelerin yanı sıra saray otu gibi baharatlar da eklenebiliyormuş. Yoğurdun fermente edici bir rolü olduğunu ve taze olması gerektiğini belirtmişsin. Peki, domates ve biberin tarhananın lezzetini nasıl etkilediği hakkında daha fazla bilgi verebilir misin? Ayrıca, ek malzemeler olarak sarımsak ve havuç kullanmanın faydaları neler?
Cevap yaz